sub total 0.00 LEI
Categorii argumente
Apa ocupa aproximativ 70% din suprafata totala a Terrei. Cu toate ca volumul de apa il depaseste pe cel al uscatului, apa potabila, atat pentru consum cat si pentru diverse activitati, este putina si nerepartizata uniform pe suprafata globului. Ca si cum n-ar fi fost suficient acest neajuns, dezvoltarea continua a industriilor si defrisarile masive duc la un dezechilibru hidric si extinderea suprafetelor aride.
Dezvoltarea tot mai intensificata a agriculturii (Romania a redevenit granul Europei) care solicita folosirea apei, alta decat din precipitatii, cresterea numerica a populatiei si gradului de civilizatie sporesc in intreaga lume cerintele de apa.
Omenirea se afla intr-o cautare continua de resurse de apa mai...neclasice, cum ar fi apa din ceata si roua, ''insamantarea'' artificiala a norilor, desalinizarea apei marine.
Oamenii de stiinta sustin ca in subteran apa ar fi in cantitate si mai mare decat se cunoaste deja, dar pentru obtinerea ei este nevoie de un consum mare de energie si costuri relativ uriase.
De retinut ca din totalul ei, apa dulce disponibila pe care o transformam in apa potabila reprezinta doar 2.7%
Potrivit raportului Global Environment Outlook, publicat de ONU, "pana in 2025, circa 1,8 miliarde de oameni vor trai in tari sau regiuni cu lipsa acuta de apa, iar doua treimi din populatia globului ar putea fi sub stres pentru atingerea necesarului de apa pentru agricultura, industrie, scopuri domestice, energie si mediu".
Solicita detalii despre: