sub total 0.00 LEI
Categorii argumente
Pentru a obtine o apa potabila deja stim cu totii ca trebuie facuta o dezinfectare. Dezinfectarea este obligatorie, iar limitele admise cu privire la indicatorii bacteriologici sunt stabilite prin STAS 1342-77. La noi in tara a fost adoptata metoda de dezinfectare cu clor si compusi ai clorului din motive financiare.
Folosirea clorului se face in conditiile in care apa nu contine foarte multe substante organice, si mai ales anorganice care in combinatie cu clorul formeaza substante ce dau apei gust si miros neplacut. In acest caz este necesara suplimentarea concentratiei de clor care da exces de clor in apa si cere ulterior indepartarea lui. Cea mai eficienta metoda este folosirea carbunelui activ care elimina complet clorul.
Pericolul din apa de la robinet il reprezinta continutul de trihalometani, compusi cancerigeni rezultati dupa clorinare. Procedeul de clorinare a apei este folosit cu succes pe scara larga, insa in timpul acestui proces intre clor si substantele organice din apa are loc o reactie ce duce la aparitia trihalometanului halogenat.
Clorul este o problema majora fiindca in exces in organismul uman afecteaza printre altele si glanda tiroida. Evident ca la inceputul instalatiei, cantitatea de clor continuta de apa de baut de la robinet este una mare, iar la finalul instalatiei (cea de la noi din casa), este mai mica. Atentie insa, o concentratie mica de clor permite inmultirea bacteriilor si virusurilor.
Clorul din apa are un impact puternic si asupra pielii si a parului. Usuca pielea dandu-i un aspect imbatranit si in aceleasi timp usuca scalpul formandu-se astfel matreata.
Pentru a scapa de grija clorului din apa care ataca atat intern, cat si extern, majoritatea oamenilor au apelat la instalarea sistemelor de filtrare si purificare cu carbune activ atat pentru apa de baut cat si pentru apa de la dus.
Va invitam sa accesati link-urile mai sus subliniate pentru a ajunge direct la produsele destinate ''alungarii'' clorului din viata noastra.
Solicita detalii despre: