sub total 0.00 LEI
Categorii argumente
Rolul apei in organismul speciilor vii, inclusiv al omului, este vital. Organismul uman este constituit in proportie de 70% din apa.
Apa este mediul in care au loc toate procesele biochimice din organism, drept urmare apa de baut trebuie sa fie una de buna calitate.
Se spune ca 85% din creier este reprezentat de apa, sangele uman consta in 90% apa, muschii sunt in proportie de 75% apa, ficatul este constituit din 82% apa, iar oasele contin 22% apa.
''Apa joaca un rol important in dizolvarea si transportul diversilor nutrienti cum ar fi: vitamine, minerale sau chiar hidrati de carbon si oxigenul. Apa este esentiala si ajuta in cazul proceselor de digestie, asimilare a nutrientilor, eliminare a toxinelor din organism'', explica nutritionistul Lygia Alexandrescu.
De retinut ca apa nu se bea numai atunci cand ne este sete. Cand setea s-a instalat, pe interior, organismul deja sufera. De aceea, este bine sa bem apa si cand nu ne este sete, in cantitati mici, dar ajungand la un consum zilnic de 2 - 2.25 l apa. Bineinteles, consumul variaza in functie de mai multi factori, cum ar fi: canicula, efort fizic depus, varsta, sex, etc.
Volumul de apa dintr-un organism sanatos se pastreaza constant, fara variatii mai mari de 1% din greutatea corpului. Este consecinta unor procese ce se desfasoara permanent in organism, pentru pastrarea unui echilibru intre cantitatea de apa ingerata si cea eliminata.
Mentinerea acestui proces in echilibru este deosebit de importanta. Cantitatea de apa din organism este constanta, dar nu se pastreaza o cantitate exacta, volumul de apa osciland intre anumite limite. Daca aceste limite sunt depasite, apar pierderi de apa sau acumulari, cu consecinte negative asupra organismului.
Prin urmare suntem un procent urias de apa, ne desfasuram intreaga activitate prin stimularea organismului cu apa, nu putem supravietui fara apa, deci cat este ea de importanta?
Solicita detalii despre: