sub total 0.00 LEI
Categorii argumente
Stomacul este organul digestiv al organismului care depoziteaza temporar hrana. Apoi, hrana este amestecata cu sucul gastric si enzime, urmand a fi digerata si trimisa in etapa urmatoare.
Pentru a se putea realiza digestia si distrugerea bacteriilor (cu exceptia Helicobacter Pylori) si virusurilor care patrund odata cu alimentele, stomacul nostru are un pH acid, de aproximativ 4. Atat de acid este sucul gastric, incat stomacul insusi se protejeaza prin formarea in captuseala stomacului a unui nou strat de mucus, la fiecare 2 saptamani. Vom dezvolta un paragraf mai jos actiunea dintre acest pH si elementul esential cu care colaboreaza pentru mentinerea sanatatii intregului organism.
Pana atunci, sa trecem un pic in revista cele mai frecvente boli ale stomacului. Vorbim despre gastrita si ulcer datorate in special alimentelor si stresului. Gastrita este inflamatia mucoasei stomacului care poate disparea in cateva zile sau poate fi cronica si supara in permanenta. O gastrita netratat duce la formarea ulcerului si lantul continua. Ei bine, una din cele mai usoare metode de evitare si combatere sunt alimentele si APA. Nu orice fel de apa, ci apa alcalina.
Elementul esential despre care am vorbit mai sus ca este in colaborare stransa cu pH-ul din stomac, este apa alcalinizata. La consumul de alimente si apa, pH-ul stomacului creste. Stomacul sesizeaza acest lucru si incepe sa "lupte" pentru a-l readuce la valoarea normala. Mai multa apa alcalina, ajuta stomacul sa produca cat mai mult acid, iar acest fapt nu este decat unul mai mult decat benefic. Ceea ce ajuta stomacul sa produca acid este dioxidul de carbon, apa si clorura de sodiu. In urma reactiei dintre cei 3 din urma, rezulta acidul clorhidric, dar si bicarbonatul de sodiu si cel de potasiu care neutralizeaza acidul atunci cand ajung in sange.
Prin urmare stomacul produce acid gastric doar la nevoie, adica, conform cazului nostru, in special in prezenta apei alcaline avand ca rezultat ulterior alcalinizarea corpului.
Dupa ce am aflat stransa legatura dintre acid si apa, haideti sa punem si in practica. Consuma apa alcalinizata chiar in bucataria ta! Venim intr-ajutor cu o serie de filtre alcaline si ionizatoare care pot evita lantul de probleme de sanatate la care suntem supusi zi de zi.
Atentie insa, apa alcalina nu se consuma imediat dupa masa pentru ca poate dilua sau neutraliza sucul gastric care este indispensabil pentru digestie. De aceea se recomanda a fi consumata inainte sau dupa masa cu o jumatate de ora cel putin.
Solicita detalii despre: