sub total 0.00 LEI
Categorii argumente
Pe langa poluarea fizica, chimica si microbiologica vorbim si despre contaminarea radioactiva care apare datorita emisiei si propagarii radiatiilor in spatiul inconjurator.
Sursele de contaminare radioactiva pot fi naturale din scoarta terestra, energia solara si cosmica, dar este si artificiala in care omul este cel responsabil. Astfel, omul, prin dezvoltarea sa economica si industriala, contribuie la acumularea masiva a radioactivilor in anumite zone intinse provocand ravagii atat mediului, cat si lui insusi.
Din lista celor mai comuni contaminanti radioactivi ai apei fac parte uraniu, radon si derivatii, tritiu si derivatii.
Uraniul este util reactorilor nucleari, iar in urma tuturor stadiilor de procesare urmeaza o deversare in aer si in apele de suprafata. La aceasta se mai adauga si deversarile accidentale din institutii de cercetare, industriale si de aparare. Cantitatea care ajunge in organismul uman depinde de natura si de activitatea radionuclizilor eliberati.
Radonul este gazul radioactiv provenit din dezintegrarea radiului, iar in urma cercetarilor medicale se pare ca este al doilea factor provocator de cancer pulmonar. Autoritatile trebuie sa dezvolte anchete pentru a vedea de unde mai exact contaminare a apei, care se poate datora surselor de apa subterana sau puturi din anumite zone geologice.
Tritiul se acumuleaza cu preponderenta in apele subterane din preajma centralelor nucleare. Este foarte puternic provocand cancer, malformatii congenitale si alte efecte genetice.
Nu uitati ca apa retine tot in calea ei si este foarte importanta sursa din care ne procuram apa si traseul ei pana ajungem sa o bem.
Solicita detalii despre: