sub total 0.00 LEI
Categorii argumente
Dar ce este pH-ul? Potentialul de hidrogen este o valoare numerica pe o scara de la 0 la 14 care exprima gradul de aciditate sau alcalinitate al unei solutii. Valoarea 0 este aciditatea maxima, valoarea 14 semnifica alcalinitate maxima, iar 7 semnifica un pH neutru. Vorbind despre organismul uman, toate procesele se realizeaza la anumite valori ale pH-ului. Un pH normal al sangelui este cuprins intre 7.35 si 7.45, pentru masa musculara acesta este 6.1, pentru saliva este cuprinsa intre 6.35 si 6.85, iar pentru urina valorile oscileaza intre 4.5 si 8.
In cazul apei, masurarea se efectueaza imediat dupa recoltarea probei (apa potabila, din puturi, rauri, lacuri, etc). Aceasta se poate determina prin 3 varinate: - cu hartia indicatoare de pH care pur si simplu se introduce in proba, timp de cateva secunde in functie de instructiunile dupa ambalaj; - colorimetric, folosind ca indicatori albastrul de bromtimol si rosu de metil; in proba de apa se adauga un indicator si prin comparare cu o scara de etalonare sau cu discuri colorate se determina corespondenta cu valorile pH-ului; - potentiometric, care are la baza masurarea diferentei de potential dintre un electrod indicator de pH si un electrod de referinta, ambii introdusi in proba de apa.
Referitor la organismul uman, pentru a se determina daca se afla intr-un echilibru sanatos din punct de vedere a balantei acid/alcalin, se pot face o serie de analize de laborator. Un corp sanatos va avea un nivel al pH-ului de 6.5, atat in urina cat si in saliva, care indica faptul ca la nivelul citoplasmei celulor din intregul corp este cuprins intre 7.1-7.45.
Toate valorile peste 7 exprima alcalinitate in timp ce valorile sub 7 indica aciditate.
Nivelul pH-ului din sange ne indica starea de sanatate. Este demonstrat ca toti pacientii bolnavi de cancer au un pH acid. Ce conduce la acest lucru? Iata cateva din cele mai frecvente cauze: mancarea gatita, carnea si lactatele, alimentele procesate si nu in ultimul rand, ci poate cel mai mai important, stresul emotional. Alimentele gatite sau procesate creeaza aciditate. Pe masura ce procesarea ajunge la temperaturi de peste 45 grade Celsius, alimentele pierd oxigenul si enzimele care absorb nutritientii.
In timpul "atacului acid", celulele nu pot elimina in mod eficient toxine. In acest fel, celulele se sufoca, iar corpul este predispus la boli. In realitate, majoritatea oamenilor bolnavi de o boala sau alta sunt rezultatul unu astfel de "atac" intern. Specialistii sustin in unanimitate ca boala se dezvolta in mediu acid.
Pentru a combate acest lucru, organismul foloseste depozitele minerale alcaline care trebuie refacute in permanenta. Pentru a mentine sanatatea corpului este nevoie de o dieta care sa contina 60% elemente alcaline si 40% elemente acide. Pentru refacerea sanatatii procentul se modifica si indica o paritate de 80% alcalinitate si 20% aciditate.
Aciditatea mediului intern este insa controlata si in mod natural de cateva sisteme tampon. Acestea sunt reprezentate de oase, prin eliberarea de Ca si Mg, dar si de plamani si rinichi. Rinichii sunt organele primare prin care se elimina substantele acide. In cazul in care ponderea alimentelor procesate este covarsitoare, procesul de eliminare a acidului, poate avea loc doar in cazul unui aport mai mare de 2 litri de apa pura pe zi.
Sfatul specialistilor este sa bem zilnic apa usor alcalina cu un pH mai mare de 7,45 ca sa poata combate elementele acide. Este cea mai rapida si la indemana metoda.
Asadar, apa este mai mult decat o bautura iar filtrele alcaline vin in ajutorul organismului nostru facand ca aceasta sa detoxifice organismul si sa elimine toxinele. Va invitam sa vizitati site-ul nostru la categoria: "Consumabile, cartuse filtrante" pentru purificatoare sau pur si simplu dati un click pe link-urile subliniate.
Solicita detalii despre: