sub total 0.00 LEI
Produsul este in stoc Livrare prin curier in 2,3 zile de la data lansarii comenzii
Acest sistem are o capacitate maxima de filtrare de 760 litri/zi. Temperatura de lucru a apei 10 – 30 grade Celsius. Concentratia maxima de substante dizolvate in apa (inainte de filtrare) trebuie sa fie de maxim: PPM = 500mg/litru.
In cazul in care apa ce urmeaza a fi purificata provine din puturi forate si are o concentratie mare de microelemente (fier, calcar, magneziu, azotati etc) se recomanda montarea altor tipuri de filtre (dupa caz) pe teava de alimentare cu apa inainte de intrarea in casa, restaurant, cofetarie etc.
Aceste filtre suplimentare au rolul de a imbunatati calitatea apei si de a proteja purificatorul de o colmatare imediata. Dimensiuni purificator: L * l * H = 48*27*77 Dimensiuni tanc de apa ( optional ): D * H = nelimitat Greutate purificator: 25 kg
Acest sistem este unul dintre cele mai bine vandute sisteme de purificare a apei pentru restaurante si cofetarii.
Distribuie:
Lista consumabile pentru AO C200G - 31 litri/ora
Componentele sistemului:
Consumabile: 1. Filtru de 5 microni din polipropilena (CA19) 2. Filtru din carbune active din nuca de cocos (CA20) 3. Filtru de 1 micron din polipropilena (CA18) 4. Filtru molecular sau osmotic (RM13 * 2 buc) 5. Filtru post carbon sau filtru de gust (CA04) 6. Filtru cu ultraviolete (optional)
Parti componente: 7. Pompa booster de inalta presiune 8. Microcomputer controler 9. Cadru metalic de sustinere si suspendare 10. Valva de joasa presiune 11. Valva de inalta presiune 12. Electrovalva intrerupere alimentare cu apa 13. Supapa pentru drain 14. Rezervor de apa sub presiune ( optional ) 15. Chit de instalare la retea ( furtun, fitinguri, etc. ) 16. Robinet cu pipa pentru apa filtrata 17. Instructiuni de montaj si exploatare Toate componentele sunt destinate exploatarii indelungate.
Descrierea functionarii sistemului: Apa potabila din reteaua de alimentare intra in primul filtru de 5 microni. Acest filtru retine toate impuritatile ale caror dimensiuni depaseste aceasta valoare (pamant, nisip, noroi, matasea broastei, metale grele etc). In acelasi timp, apa ajunge si la valva de joasa presiune care sesizeaza prezenta apei si informeaza microcomputerul despre aceasta. Microcomputerul, primind acest mesaj, deschide electrovalva si pune in miscare pompa de inalta presiune daca presiunea de la retea nu este suficienta (minim 2,5 bari). Apa trece pe rand prin filtrul de carbon activ si prin filtrul din polipropilena de 1 micron. Filtrul de carbon activ are rolul sa absoarba clorul, (utilizat de uzinele de apa pentru potabilizarea apei), clorfenolul, trihalometanul si alte substante chimice. Acest filtru ofera o reducere considerabila a gustului, mirosului si a culorii apei. Filtrul din polipropilena de 1 micron retine toate impuritatile mai mari de 1 micron inclusiv impuritatile ce dau duritate apei. Acest filtru are un rol important in protejarea membranei osmotice.
Dupa ce apa trece si prin al treilea filtru, intra in pompa de inalta presiune care aduce apa la presiunea optima pentru a trece prin filtrele (2 buc) moleculare (osmotic). Daca apa nu are presiunea de 2,5 bari iar sistemul nu este dotat cu pompa de inalta presiune apa se va opri aici iar sistemul nu va purifica nici o picatura. In aceasta situatie beneficiarul este tentat sa dea vina pe sistem desi adevarata vina o are reteaua de apa care nu are presiune in anumite perioade ale anului. De aceea este foarte important ca in locatiile in care apa nu are presiunea optima (2,5 bari) sau nu are aceasta presiune in mod constant, sa se monteze un sistem dotat cu pompa de inalta presiune.
Filtrele moleculare (osmotice) sunt cele mai importante din tot ansamblul deoarece pana in acest moment apa este doar filtrata. Trecand prin filtrul molecular apa ajunge la un stadiu inalt de filtrare (hiperfiltrare sau purificare). Prin procesul de osmoza inversa apa se purifica de metale grele, saruri, virusi, bacterii, plumb, cupru, bariu, crom, mercur, sodiu, cadmiu, fluor, nitriti, nitrati si seleniu. Dupa ce apa trece prin filtrul molecular, la partea cealalta a carcasei exista doua iesiri. Prin cea de pe mijloc iese apa hiperfiltrata (purificata), iar prin cea laterala iese apa reziduala. Apa purificata merge in tancul de acumulare (apa are nevoie sa se acumuleze intr-un tanc tampon deoarece viteza de purificare este foarte mica, picatura cu picatura, lucru care ar duce la pierdere de timp pana se incarca un pahar cu apa).
Apa acumulata in tanc da o autonomie de 10 litri de apa purificata care poate fi folosita imediat. Apa reziduala are un traseu separat care printr-un conector special se racordeaza la teava de canalizare. Cand tancul se incarca cu apa purificata creste presiunea pe furtunul de alimentare, valva de inalta presiune sesizeaza acest lucru si comunica microcomputerului sa opreasca alimentarea cu apa si curent pompei de inalta presiune. Astfel, electrovalva inchide apa, iar microcomputerul suspenda alimentarea cu energie a pompei. Atunci cand beneficiarul apasa pe robinet pentru a consuma apa purificata, apa iese din tanc si intra in urmatoarele filtre, scazand presiunea din tanc si comunicand aceasta microcomputerului, iar sistemul incepe sa-si reia cursul de purificare a apei. Este important de stiut ca microcomputerul mai are un rol foarte important si anume acela ca inainte de purificare, acesta baga apa pe rejectie si spala filtrele prelungindu-le astfel functionarea optima.
Dupa ce apa iese din tanc aceasta intra in filtrul post carbon sau filtrul de gust. Acest filtru are rolul de a finisa gustul apei oferindu-i prospetime si vitalitate.
Ultimul filtru este filtrul cu ultraviolete (optional). Acest filtru are efect de sterilizare prin distrugerea instantanee a eventualelor microorganisme existente. Este binecunoscut faptul ca apa intretine viata. Acesta este si motivul pentru care acest filtru este asezat ultimul, inainte de consum. Prin acest lucru ne asiguram ca orice forma de viata (microorganisme) care s-ar fi putut forma pe traseul de filtrare sau in tancul de acumulare sunt distruse in proportie de 99% inainte ca apa sa iasa din purificator. Secretul sistemului de purificare cu UV consta in puterea razelor ultraviolete cu lungimea de unda de 254 nm (UV-C) de a distruge instantaneu toate microorganismele prezente in apa: bacterii precum Pyocianic bacillus , E.coli, Anthrax bacillus, Vibrio cholerae, Proteus mirabilis, Candida albicans, Shigella flexneri, Salmonella typhi, Salmonella enteritidis, Klebsiella pneumoniae, Geotrichum candidum, Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus, Enterobacter cloaccae, Staphylococcus epidermitis, Aspergillus flavus, paraziti precum Giardia duodenalis - chist, Entamoeba histolytica - chist, Cryptosporidium chist si oua, Ascaris lumbricoides chist si oua, Trichuris trichiura chist si oua, Hymenolepis nana chist si oua, Enterobius vermicularis chist si oua, Taenia solium chist si oua, Ameobic Chist, protozoare, sedimente, turbiditati colectoare de nenumarati paraziti.
Nume *
Email (nu va fi afisat pe site) *
Votul tau
Parerea ta
Solicita detalii despre: